söndag 5 februari 2012

Kladdkaka med daim o nougat!


Måste bara tipsa er om denna kaka! Jag har säkert gjort det förut, men den är värd att skrivas om igen!

Recept
  • 4 ägg
  • 3,5 dl socker
  • 200 g mörk choklad av bättre kvalitet
  • 4 msk kakaopulver
  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g tunt skivad nougat
  • 200 g daim (hackad) eller (2 påsar kulor)

  1. Smält smöret och chokladen i vattenbad eller micro.
  2. Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt och ägg ordentligt.
  3. Blanda sedan ner chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan i mjöl och blanda tills du får en slät smet. Slå upp i en smord o bröad springform med löstagbar botten. (22 cm)
  4. Grädda i 175 grader, ca 17 minuter, kontrollera med sticka. Kladdkakan ska vara kladdig i mitten. Ta ut den och fördela daimen över kakan, därefter lägger du den tunt skivade nougaten över daimen. Sätt in kakan i ugnen igen, caa 30 sekunder, precis så att nougaten smälter. Bred ut nougaten försiktigt.
  5. Kyl/ frys (beroende på hur kladdig den är i mitten. Jag tar hellre ut den tidigare o fryser den)

Jag älskar den o alla man bjuder den på tycker den är super smarrig!

1 kommentar: